Lotte Blue - Natuurgeneeskundig Diertherapeut

Over Mij

Lotte


Als klein kind had ik al een connectie met dieren. In onze kleine achtertuin in London zocht ik slakken en liet ze vol fascinatie over mijn armen kruipen. Toen we naar het Limburgse platteland verhuisden kwam ik voor het eerst in aanraking met paarden. Voor mijn 8ste verjaardag mocht ik op paardrijles en op mijn 14e kreeg ik mijn eerste eigen paard. Ook katten en kippen zijn altijd belangrijke medebewoners geweest in mijn leven.


Over de jaren is mijn passie voor dieren en de natuur steeds uitgebreider geworden. In 2015 reisde ik naar Californie om 3 maanden door te brengen op Fear-No-More dieren sanctuary. Daar heb ik vooral met kamelen, paarden, lama's en geiten gewerkt. Ik was zo onder de indruk van deze bijzondere plek en hun manier van omgang en trainen van dieren, dat ik nog 2 keer voor meerdere maanden terug ben gegaan om me verder hierin te verdiepen.


Ik was altijd meer gericht op het gebied van training en had nooit interesse gehad in diergeneeskunde. Maar op een gegeven moment werd mijn paard chronisch ziek en in de zoektocht om hem te helpen kwam ik voor het eerst echt in aanraking met natuurgeneeskunde. Ik kreeg er steeds meer interesse in en volgde een aantal cursussen over medicinale kruiden voor dieren. Er ging een wereld voor me open en ik besloot om bij Silverlinde de opleiding voor natuurgeneeskundig diertherapeut te gaan doen. Na 5 jaar rondde ik deze studie af en behaalde ik in januari 2023 mijn diploma.


Hoewel ik het meest gespecialiseerd ben op het gebied van paarden, werk ik graag met vrijwel alle diersoorten. Naast de bovengenoemde dieren heb ik ook ervaring met cavia's, muizen, chinchilla's, konijnen, honden, schapen, alpaca's, varkens, ezels, reptielen en papegaaien. Ook de minder gewaardeerde dieren zoals slakken, pissebedden en insecten vind ik leuk en ik houd sommigen zelfs als huisdieren.


Naast trainen en natuurgeneeskunde heb ik ook een grote passie voor holistisch weidebeheer en regeneratieve landbouw. Ik ben lid van het team van De Hagenmakers als voederhaag adviseur en ontwerp eetbare/medicinale hagen voor paarden en vee.


Ik ben lid van de BCND en volg regelmatig bijscholingen. Ik ben nooit uitgeleerd en blijf mezelf graag ontwikkelen op al mijn gebieden van interesse. 

Mijn dieren team

Wicca

Pushpaka

Asha

Desperado

Leyndur

Rubus en zijn dames Hera, Artemis, Tulsi en Thuja

Siddhi

Afrikaanse Reuzenslakken